Η θεραπεία INDIBA®activ χρησιμοποιείται από κορυφαίους αθλητές σε όλο τον κόσμο για την αποκατάσταση και αποθεραπεία τους, όπως είναι οι Rafael Nadal, Asafa Powell, Joaquim Rodríguez, Chena Martinez, Victor de Corral, Adam Raga, ποδηλατική ομάδα Astana UCI Pro Tour κ.ά.

Η θεραπεία INDIBA® activ βασίζεται σε μια πατενταρισμένη τεχνολογία ραδιοκυμάτων που προσφέρει ταχύτερη επούλωση των ιστών, μείωση του πόνου και σύντομη επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητα.

Συγκεκριμένα, αυτή η μορφή ενέργειας συχνότητας 448 kHz, αλληλεπιδρά με τους ιστούς σε 3 επίπεδα ανάλογα με την ένταση της ισχύος που έχει ρυθμιστεί, πετυχαίνοντας αντίστοιχα: 1. Βιοδιέγερση (αύξηση κυτταρικού μεταβολισμού, ανάπλαση των ιστών), 2. Αγγείωση (βελτίωση της μικροκυκλοφορίας στους ιστούς, αποιδηιματική δράση, αποτοξίνωση των ιστών), 3. Υπερδραστηριοποίηση (ενεργοποίηση ενδογενών επουλωτικών μηχανισμών, καταπολέμηση της ίνωσης).

Οι παραπάνω μηχανισμοί έχουν ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των αναγεννητικών βιολογικών διεργασιών, την αποκατάσταση της διαταραγμένης κυτταρικής ισορροπίας και την αναλγησία.

Χάρη στην κλινικά τεκμηριωμένη δυνατότητα της να ενεργοποιεί βιολογικούς μηχανισμούς, η θεραπεία INDIBA® είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο οξύ και υποξύ στάδιο, καθώς και σε χρόνιες παθολογίες. Χρησιμοποιείται σε ένα μεγάλο εύρος μυοσκελετικών παθήσεων και τραυματισμών, όπως:

Οξείς τραυματισμούς και μετεγχειριτικές καταστάσεις:
– Επικονδυλίτιδα Αγκώνα (tennis elbow)
– Συμφυτική Θυλακίτιδα (παγωμένος ώμος)
– Θυλακίτιδες
– Τενοντοπάθειες
– Μυϊκές Κακώσεις
– Μυϊκούς Σπασμούς
– Διαστρέμματα
– Κατάγματα, αρθροπλαστικές, κτλ.

Χρόνιες παθήσεις:
– Οστεοαρθρίτιδα
– Πόνοι μέσης
– Αυχενικό Σύνδρομο
– Trigger points
– Λεμφοιδήματα

Αθλητισμός:
– Αθλητική προετοιμασία (αύξηση αιματικής ροής, ζέσταμα μυών, κτλ)
– Αποθεραπεία (απομάκρυνση οιδήματος, αύξηση φλεβικής επιστροφής, απομάκρυνση μεταβολικών παραγώγων, κ.α.).

(Physiospot, Νέο Ψυχικό)