Βελονισμός

Σωματοβελονισμός, Ωτοβελονισμός, Ηλεκτροβελονισμός, Μέθοδος Ξηράς Βελόνας

Βελονισμός

Αντιμετώπιση Επώδυνων Καταστάσεων Με Βελονισμό

Στο κέντρο µας εφαρµόζονται: Σωματοβελονισμός, Ωτοβελονισμός, Ηλεκτροβελονισμός, Μέθοδος Ξηράς Βελόνας.

 

Ο βελονισµός είναι µια θεραπευτική µέθοδος, αναγνωρισµένη από τη διεθνή επιστηµονική κοινότητα, µε άριστα θεραπευτικά αποτελέσµατα σε πλήθος ενδείξεων. Αποτελεί µια µέθοδο µηχανικής διέγερσης συγκεκριµένων σηµείων στο σώµα, που ονοµάζονται σηµεία βελονισµού, µέσω της εισαγωγής ειδικής βελόνας στο δέρµα. Η εφαρµογή του βελονισµού είναι µοναδική στο να ενεργοποιεί λειτουργικά συστήµατα του εγκεφάλου, όπως είναι το σύστηµα αναλγησίας, το σύστηµα διαχείρισης του stress, το ανοσιακό και ενδοκρινές σύστηµα.

 

Με τον βελονισµό αντιµετωπίζονται αποτελεσµατικά προβλήµατα και παθήσεις που χαρακτηρίζονται από οξύ ή χρόνιο πόνο, µε διάχυτη ή εντοπισµένη κατανοµή, και οφείλονται είτε σε εκφύλιση, υπέρχρηση και καταπόνηση, είτε σε τραυµατισµό ή άλλη αιτία (π.χ. άγχος). Ενδεικτικές παθήσεις που αντιµετωπίζονται µε τον βελονισµό είναι:

Παθήσεις σπονδυλικής στήλης

 

• Αυχενικό σύνδροµο
• Οσφυαλγία
• Οσφυοϊσχιαλγία
• Ριζιτικοί πόνοι ράχης
• Περιαρθρίτιδα ώµου
• Επικονδυλίτιδα
• Οστεοαρθρίτιδα
• Αχιλλωδυνία
• Κεφαλαλγία
• Ηµικρανία
• Ίλιγγος
• Νευραλγία τριδύµου
• Πάρεση προσωπικού

Ο βελονισµός είναι αποτελεσµατικός και στην αντιµετώπιση πλήθους λειτουργικών διαταραχών ενός οργάνου ή ενός συστήµατος οργάνων και των όποιων συµπτωµάτων αυτών. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ακόλουθες παθήσεις ή συµπτώµατα: Χρόνιος βήχας, Χρόνιο άσθµα, Αλλεργική ρινίτιδα, Δυσµηνόρροια, Αµηνόρροια, Κλιµακτηριακές διαταραχές, Διαταραχές γαστρεντερικού συστήµατος (π.χ. ευερέθιστο έντερο, δυσκοιλιότητα), Εµβοές αυτιών, Αϋπνία κ.ά.

 

Διακοπή Του Καπνίσματος Με Βελονισμό

 

Ο βελονισµός θεωρείται µια εναλλακτική µέθοδος µε εντυπωσιακά αποτελέσµατα στη διακοπή του καπνίσµατος.Το ποσοστό επιτυχίας της µεθόδου φτάνει µέχρι και το 75% των καπνιστών, ενώ σε άλλες µεθόδους το ποσοστό δεν ξεπερνά το 20-40%. Το αποτέλεσµα του βελονισµού είναι η µείωση των συµπτωµάτων στέρησης, κάνοντας την επιθυµία για τσιγάρο απόλυτα ελεγχόµενη και όχι βασανιστική. Οι συνεδρίες που απαιτούνται είναι µία έως πέντε. Η µέθοδος είναι ασφαλή, γρήγορη, ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες.

 

Αδυνάτισμα Και Αύξηση Του Μεταβολισμού Με Βελονισμό

 

Η µέθοδος του βελονισµού προσφέρει σηµαντική και αποτελεσµατική βοήθεια στην αντιµετώπιση της παχυσαρκίας. Ο τρόπος δράσης του βελονισµού έγκειται κυρίως στην καταστολή της όρεξης, µειώνοντας το αίσθηµα πείνας, ενώ παράλληλα δηµιουργεί αίσθηµα κορεσµού µε πολύ µικρότερη ποσότητα φαγητού. Επιστηµονικές µελέτες έχουν δείξει ότι ο βελονισµός ρυθµίζει την έκκριση λεπτίνης και την ταυτοποίησή της από τον εγκέφαλο, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις παχυσαρκίας ο υποδοχέας της λεπτίνης στον εγκέφαλο αδρανοποιείται µε αποτέλεσµα να µην αντιλαµβάνεται την ποσότητα που κυκλοφορεί στο αίµα. Τέλος, επιταχύνει το ρυθµό µεταβολισµού και τοπικά τη µεταβολική δραστηριότητα των λιποκυττάρων. Ο βελονισµός πρέπει να συνδυάζεται µε πρόγραµµα διατροφής από ειδικό διατροφολόγο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα.

              Η Ιατρίδου Γεωργία – PHYSIOSPOT είναι Φυσικοθεραπεύτρια και ιδρύτρια του Κέντρου Φυσικοθεραπείας Physiospot στο Νέο Ψυχικό. Η γνώση, η εμπειρία και η εξειδίκευση της ιατρού εγγυώνται την προσφορά ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας καθώς και σύγχρονων, προηγμένων θεραπειών σε κάθε ασθενή.         Επικοινωνία
Call Now Button