Αξιολόγηση Στάσης Σώματος

Διαθέτουμε εξειδικευµένο τµήµα αξιολόγησης της στάσης σώµατος

Αξιολόγηση Στάσης Σώματος

Το Physiospot διαθέτει εξειδικευµένο τµήµα αξιολόγησης της στάσης σώµατος, παρέχοντας ολοκληρωµένες λύσεις σε ενήλικες και παιδιά, σε αθλητές και αθλούµενους, αλλά και σε ασθενείς µε παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και των άκρων.

 

Η σύγχρονη µορφή εργασίας των περισσότερων ανθρώπων, η καθηµερινή χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων, σε συνδυασµό µε την κακή φυσική κατάσταση και τον τρόπο ζωής, προκαλούν ασύµµετρες δυναµεις στο σώµα και στις αρθρώσεις, µε αποτελεσµα την άνιση ευθυγράµµιση της σπονδυλικής στήλης και των άκρων.

Με τον τρόπο αυτό, προκαλούνται προβλήµατα σε µυς, νεύρα, συνδέσµους, τένοντες και αρθρικούς χόνδρους του σώµατος είτε λόγω της υπερκαταπόνησης είτε λόγω της αυξηµένης φόρτισης που ασκείται σε συγκεκριµένες αρθρώσεις.

 

Αυτό συνεπάγεται πόνους στον αυχένα και στους ώµους, µυϊκά άλγη στον κορµό αλλά και στα άκρα, αιµωδίες (µουδιάσµατα), τενοντίτιδες και τενοντοπάθειες, σύνδροµα πίεσης νεύρων, χονδροπάθειες, κράµπες, µυϊκούς σπασµούς και θλάσεις, κυρίως σε αθλητές.

 

Ο προληπτικός έλεγχος της στάσης, κυρίως στα παιδιά, βοηθάει στην αναγνώριση οποιασδήποτε παρέκκλισης από το φυσιολογικό, από τα πρώιµα στάδια εµφάνισης του προβλήµατος, καθιστώντας έτσι αποτελεσµατικότερη την αντιµετωπισή του.

Στους αθλητές, η στάση του σώµατος προδίδει µυϊκές ανισορροπίες ή αδυναµίες, που ουσιαστικά είναι και οι βασικές αιτίες τραυµατισµού τους ή υποτροπής µιας βλάβης. Η λύση στο πρόβληµα είναι η αναγνώριση της µυϊκής ανισορροπίας και ο σχεδιασµός ενός κατάλληλου προγράµµατος αποκατάστασης το οποίο θα περιλαµβάνει ασκήσεις κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης, µυϊκής ενεργοποίησης και ενδυνάµωσης, ελάστικότητας και ειδικές διορθωτικές ασκήσεις επανεκπαίδευσης της στασης.

 

Η λανθασµένη στάση σώµατος µπορεί να οδηγήσει σε µια µόνιµη παρέκκλιση της σπονδυλικής στήλης από την ανατοµική της εθυγράµµιση. Η σκολίωση και η κύφωση είναι οι συχνότερες παθήσεις της σπονδυλικής στήλης που συναντώνται στον γενικό πληθυσµό.

 

Τόσο η σκολίωση, όσο και η κύφωση αφορούν µια προοδευτική κατάσταση, γι’ αυτό είναι σηµαντικό να αρχίσει κανείς τις εξετάσεις από την παιδική ηλικία και να συνεχίζονται µέχρι την πλήρη ανάπτυξη του παιδιού ή την ενηλικίωσή του.

 

Η πρώιµη ανίχνευση αυτών των παθήσεων αποτελεί πλέον µία εύκολη υπόθεση, καθώς οι σύγχρονες εξελίξεις στον έλεγχο των κάτω άκρων και της σπονδυλικής στήλης περιλαµβάνει ψηφιακές τεχνολογίες που µετρούν µέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ένα σύνολο παραµέτρων χωρίς την εκποµπή ακτινοβολίας.

 

Τα δεδοµένα που προκύπτουν επεξεργάζονται και αναλύονται από τους ειδικούς επιτρέποντας τον σχεδιασµό ενός ολοκληρωµένου πλάνου αποκατάστασης που περιλαµβάνει συµβουλές εργονοµίας, θεραπευτικές παρεµβάσεις ή χειρισµούς, στοχευµένες ασκήσεις ή την κατάλληλη χρήση ορθωτικών βοηθηµάτων.

              Η Ιατρίδου Γεωργία – PHYSIOSPOT είναι Φυσικοθεραπεύτρια και ιδρύτρια του Κέντρου Φυσικοθεραπείας Physiospot στο Νέο Ψυχικό. Η γνώση, η εμπειρία και η εξειδίκευση της ιατρού εγγυώνται την προσφορά ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας καθώς και σύγχρονων, προηγμένων θεραπειών σε κάθε ασθενή.         Επικοινωνία
Call Now Button