Παχυσαρκία

Παχυσαρκία

Ως παχυσαρκία ορίζεται η αυξημένη συσσώρευση σωματικού λίπους στο ανθρώπινο σώμα, που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία. Συνιστά μία κατάσταση που θέτει τους ανθρώπους σε υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρές ασθένειες, όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιοπάθειες και ο καρκίνος.

 

Τα τελευταία σαράντα χρόνια το πρόβλημα της παχυσαρκίας στον πλανήτη έχει τριπλασιαστεί σε μέγεθος. Το 2016 1,9 δισεκατομμύρια ενήλικες παγκοσμίως ήταν υπέρβαροι και από αυτούς 650 εκατομμύρια ήταν παχύσαρκοι. Στην Ελλάδα το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο -η χώρα μας είναι πρώτη στην ΕΕ στην παιδική παχυσαρκία, και στις πρώτες θέσεις και στην παχυσαρκία των ενηλίκων. Το 63% των Ελλήνων ηλικίας άνω των 18 είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

 

Αν είστε παχύσαρκοι και δυσκολεύεστε να χάσετε βάρος μόνοι σας, αναζητήστε ιατρική βοήθεια. Ξεκινήστε με τον οικογενειακό σας γιατρό που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την διατροφή σας και να διατηρήσετε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο που φέρει αποτελέσματα για εσάς.

  O Πιάγκος Γιαννούλης είναι Γενικός Ιατρός και Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Eίναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στη “Θρόμβωση – Αιμορραγία – Ιατρική των Μεταγγίσεων” του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η γνώση, η εμπειρία και η εξειδίκευση του ιατρού εγγυώνται την προσφορά ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας καθώς και σύγχρονων, προηγμένων θεραπειών σε κάθε ασθενή.         Επικοινωνία
Call Now Button