Υπερηχογράφηµα

Σύγχρονη µέθοδος απεικόνισης του µυοσκελετικού συστήµατος

Υπερηχογράφηµα Μυοσκελετικού

Το υπερηχογράφηµα µυοσκελετικού συστήµατος αποτελεί µια σύγχρονη µέθοδο απεικόνισης του µυοσκελετικού συστήµατος που επιτρέπει την λεπτοµερή απεικόνιση µυών, τενόντων, συνδέσµων, νεύρων και περιφερικών αρθρώσεων.

 

Ο υπέρηχος µυοσκελετικού πραγµατοποιείται σε αθλητές µε κάκωση ή σε ασθενείς µε συµπτώµατα από το µυοσκελετικό σύστηµα (πχ πόνο, δυσκινησία) από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Με το τρόπο αυτό ο θεραπευτής ελέγχει την πάσχουσα περιοχή και επιβεβαιώνει, διασταυρώνει ή συµπληρώνει τα ευρήµατα που έχουν προκύψει από την κλινική εξέταση του ασθενή ή από προγενέστερες ακτινολογικές εξετάσεις (ακτινογραφίες, αξονικές ή µαγνητικές).

Το υπερηχογράφηµα δίνει πολύτιµες πληροφορίες για την σωστή αντιµετώπιση µυοσκελετικών προβληµάτων, όπως:
Τενοντίτιδες ή ρήξεις τενόντων, Θλάσεις µυών, Ρήξεις συνδέσµων, Αιµατώµατα, Φλεγµονές θυλάκων (Θυλακίτιδα), Υµενίτιδες, Κύστες (π.χ. κύστη Baker στο γόνατο), Συλλογή υγρού, Ασβεστώσεις, Αρθρίτιδες, Παθήσεις αχίλλειου τένοντα (τενοντοπάθεια αχιλλείου), Σύνδροµο καρπιαίου και άλλες παθήσεις ή τραυµατικές κακώσεις.

 

Ο υπέρηχος µυοσκελετικού βοηθάει τον θεραπευτή στον ακριβή εντοπισµό της βλάβης, έτσι ώστε η εφαρµογή των θεραπευτικών µέσων να γίνεται µε ακρίβεια. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται η εστιασµένη και συνεπώς αποτελεσµατικότερη θεραπεία.

 

Επιπλέον, επιτρέπει τον συνεχή έλεγχο του προβλήµατος κατά τη διάρκεια του θεραπευτικού προγράµµατος. Με τον τρόπο αυτό είµαστε σε θέση να
παρακολουθούµε την εξέλιξη της κατάστασης του ασθενούς και να βελτιστοποιούµε τη θεραπεία σε κάθε συνεδρία.

 

Οι περιοχές που δύναται να εφαρµοστεί το υπερηχογράφηµα είναι ο ώµος, ο αγκώνας, η πηχεοκαρπική αρθρώση και η άκρα χείρα, το ισχίο, το γόνατο, η ποδοκνηµική αρθρώση και ο άκρος πόδας, καθώς και οι περισσότερες µυϊκές οµάδες του σώµατος.

 

Όπως όλα τα υπερηχογραφήµατα, δεν περιλαµβάνει ακτινοβολία ή µαγνητικό πεδίο και η διαδικασία είναι απόλυτα ανώδυνη και ασφαλής τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

              Η Ιατρίδου Γεωργία – PHYSIOSPOT είναι Φυσικοθεραπεύτρια και ιδρύτρια του Κέντρου Φυσικοθεραπείας Physiospot στο Νέο Ψυχικό. Η γνώση, η εμπειρία και η εξειδίκευση της ιατρού εγγυώνται την προσφορά ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας καθώς και σύγχρονων, προηγμένων θεραπειών σε κάθε ασθενή.         Επικοινωνία
Call Now Button